5 redenen om een elektrische fiets te kopen

5 redenen om een elektrische fiets te kopen

5 redenen om een elektrische fiets te kopen

De elektrische fiets vliegt in 2021 over de toonbank in zowel Nederland als Europa. De Europese e-bike markt is nu in totaal zo’n 18,3 miljard euro waard. 

Vijf redenen om eind 2021 een elektrische fiets te kopen.

#1 Het fiets lekker!

De meest voor de hand liggende reden om een e-bike te kopen is het rijgemak. Zelfs de sportieve fietser goed voor honderden kilometers op een ‘gewone’ fiets kan het rijgemak van de elektrische fiets niet ontkennen. Een e-bike rijdt gewoon gemakkelijk en moeiteloos.

#2 Kosten besparen met een elektrische fiets

Een beetje elektrische fiets kost minimaal 2000 euro. Dat is een duur grapje. Een e-bike kost echter lang niet zo veel als een auto. Ook is autorijden een stuk duurder dan fietsen op een elektrische fiets. Gemiddeld ben je 100x goedkoper uit op een elektrische fiets dan met de auto.

De aanschaf van een elektrische fiets kan hierdoor op lange termijn geldbesparend zijn. Of een elektrische fiets de auto kan vervangen? Dat kan zeker. Een e-bike is een prima vervanging van de auto voor de rit naar werk, vrienden of familie. Naast de geldbesparing, bespaart het ook CO2-uitstoot een win win dus.

#3 De snelheid

Wij Nederlanders zijn een efficiënt volk. ‘Druk druk druk’ is zeker iets dat het leven in de stad typeert. We racen het liefst zo snel mogelijk van A naar B. Een e-bike helpt om dit efficiënte, geplande en gestructureerde leventje op de rit te houden.

Fietsen op een elektrische fiets gaat namelijk hard. Afhankelijk van het type elektrische fiets dat je hebt ondersteunt deze je bij het trappen tot een maximale snelheid van 25 of 45 kilometer per uur. 

#4 Snel schakelen

Een elektrische fiets is een veelzijdig ding. Met een e-bike schakel je snel tussen verschillende modi: van een sportieve rit waarvoor je wat beenkracht nodig hebt tot een ontspannen ritje waarvoor je bijna geen moeite hoeft te doen. Dit maakt de E-Bike erg veelzijdig.

#5 Fietsen op een elektrische fiets is leuk!

Fietsen was altijd al een leuke activiteit (voor sommigen), maar de e-bike maakt het nog leuker. Met een e-bike onder je kont overbrug je met gemak een lange afstand zonder jezelf in Het zweet te werken.

One thought on “5 redenen om een elektrische fiets te kopen”

  1. Ja, ik fiets veelal in de eco stand, heel veel kilometers fietsen met toch het idee hebbend van inspanning maar dan heel ontspannen. Volgens mij ontzettend goed voor lichaam en geest, vooral genietend van het landschap en de mooie vergezichten in het polderland. En dat allemaal op mijn RIH omega onverwoestbare e-bike met zeer goede accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *